Tuesday, February 23, 2010

berputar-putar

salam semua. aku baru nak visible kan blog aku, haritu dia 'tidur' sbb aku malas nak update. masa tu pun aku tgh cuti, so banyak member2 yg leh wat cerita2. now my life is back to normal. masing2 busy, so aku pun cakap la sorang2 ngn blog aku ni.

dalam sepi-sepi ni, aku teringat mak aku. teringat dia cakap "senang nyer jadi manusia, diberanakkan, bagi makan cukup2, bagi pelajaran cukup2, dah besar panjang kawen. tinggal la mak bapak kat rumah". hahaha!memang la macam tu putaran hidup kat dunia ni wahai bonda. kalau kita tak ikut resam tu, orang ramai pandang pelik pulak.

hurmm itu la mak...penyair yg tak bertauliah, tapi kata-kata dia sangat dalam...Semoga Allah rahmati kita semua :)

sebenarnya aku tengah sedih dan bengang ni, pasal 'kemajuan' diri (so x der kaitan ngn emosi ke apa). kadang-kadang kita tertanya2, kenapa ada kegagalan, walaupun kita sudah berusaha...Rahsia Dia, sentiasa buat diri berdebar...kalau ia ada hikmah yang besar, aku redha jer...

ok..aku dah tingtong. harini aku demam dan selsema plus dapat khabar mengejutkan tadi, makin menjadi la. so mau tidor dah...salam folks!