Thursday, December 31, 2009

pertukaran tahun

Salam semua bapak-bapak, ibu-ibu dan semua nya. dah lama aku tak tulis ringan-ringan macam ni. yer la semenjak dua menjak ni rasa mcm cool jer tulis sepotong-sepotong ayat (that's me!i'm the best, i'm the best, i'm the best, yes you are the best!--best tahik!).

2010 telah mengetuk tirai. meninggalkan 2009 dengan penuh kenangan. Entah, aku rasa 2009 berlalu macam biasa jer. ermm..macamana entah nak komen, sebab banyak sangat benda best kot. malas la aku nak komen.

tapi 2009 aku rasa aku ada peningkatan dari segi perhubungan dengan member-member lama. thank you to facebook la!hahaha! aku memang jenis malas nak cari member-member lama, coz kalau jumpa pun tak tahu nak cakap apa. so aku jenis yang biar ler 'perjumpaan' tu terjadi secara tetiba. tak ku cari, tak ku elak.

aku jugak ada penyakit baru. aku suka ulang-ulang benda yang aku suka. macamana tu?haha!aku suka lagu 'tainted love', so aku ulang-ulang sampai kucing-kucing aku gila. aku suka tengok cerita 'agathe' dan tadi aku dah tengok kali ke LIMA, tetap ketawa terguling-guling! aku suka cerita AVATAR so aku ulang-ulang gi cinema tu, walaupun aku dah nak faham dah bahasa puak na'vi tu.

tahun 2009 jugak, aku hampir paham dengan 'belang-belang' orang disekeliling aku. towards the end, kau tahu aku leh buat apa?aku leh tengok jer..hehehe!lantak la semua orang nak buat apa, selagi tak kacau aku dah la kan?

tahun 2009 jugak menyaksikan aku FAILED for the first time semenjak kali terakhir peperiksaan percubaan matematik tambahan pada tahun 2004!!!cessss! selama ni menang dengan flying colours jer, sekali failed satu subjek tu, aku terus rasa nak terjun sungai Doubs tu. cisss!nasib baik lecturer tu buat test balik, so aku harap dapat cover luka yang pedih itu.

dan aku selalu keliru antara tahun 2008 dan 2009, sebab aku rasa macam sama jer. (sapa leh bagitau yang aku pergi London dulu tahun biler?aku tak ingat dah la...).

hurmm..apa-apa pun, 2000 ke, 2001 ke, 2010 ke, 2222 ke, it's just numbers. yang penting usaha kita dalam mencari kehidupan lebih baik didunia dan diakhirat. insya'allah. ok la, semoga semua orang dilimpah rahmat dan kasihNya untuk kini dan selamanya. jumpa lagi!!!

2 comments:

CikLola said...

bonne année. espérons que ce 2010 vous donner plus de bonheur et les meilleurs souvenirs que vous n'avez jamais eu..

wahh...berangan nk ckp french..
lola br bljor..slh jgn mara..ngeh3

anjut said...

cik lola. haha!not bad gak french awak tu!gambate!hahaha!

selamat tahun baru juga. semoga anda berbahagia bersama keluarga tersayang!insya'allah.