Wednesday, October 21, 2009

jika ia tertutup

sebentar lagi mata ini akan tertutup,

jika ia terbuka subuh esok, pastikan aku tersenyum,

sebab aku benci mimpi buruk,

tapi kalau ia terus tertutup, pastikan yang lain terus tersenyum,

sebab aku benci cerita yang buruk.

demi Tuhan, pelihara la kami...

2 comments:

Anonymous said...

Assalamualaikum adik....
Akak tak tahu ntah macam mana boleh tersesat kat blog awak nie... akak slalu baca sbb nkau ni mmg lawak tapi penuh jugak dgn nasihat2 berguna. Akak nak buat blog tak reti menulis mcm awak.

Anyway, akak baru je tahu awak ni SMAP Kajang... Laa satu sekolah rupanya... Percaya tak akak first badge SMAP Kajang... hahaha... dah tua giler okay, anak tiga lagi...

Awak badge ke brapa yer... Skrg ni dah cantik SMAPK, dulu kering kontang...Teringat masa menumpang kat SMAPLabu, kena hina dan diragging hari2 sbb mcm tulah nasib org menumpang....

Apa2pun, ingat2lah didikan ustaz2 dan uztazah di sana, pegang tali Allah, insyaAllah awak selamat

anjut said...

salam akak, waaahh, dah tua akak rupanya!hehehe!gurau jer.btw, abg ipar saya pun dulu 1st batch smap kajang. kalau akak kenal, nama dia Nazri Jais.hehe!kecik jer dunia ni kak. btw, terima kasih atas nasihat akak tu. saya menulis bila saya rasa perlu menulis...insya'allah, SmapKajang banyak ajar saya...