Sunday, August 2, 2009

orang bujang jangan malas

salam semua,

selepas aku menghantar jemputan tag, aku terus menuju ke bilik tanpa bukak lampu dan tumbang tak bernyawa. sekali aku bangun subuh, bukak jer lampu aku nampak ini!




(hehehe, aku rasa biasa jer kot situasi ni..ermm, budak lain pun cam ni gak. ellehh, budak pempuan pun sama jer..ni jadi begini sbb aku betul2 busy-konon la- dan aku tak perasan pun rupanya mcm ni teruk..)



itu leh tahan lagi, aku tertidur balik lps subuh, niat dihati nak bersihkan siang sikit, sekali bukak pintu bilik jer, aku nampak ini!!!


(toilet aku mmg kena bersih..sbb aku x selesa toilet kotor. ni cuma bekas kencing budak2 tu yg kaler biru tu ke tengah terganjak. nasib baik toilet diorg yg box putih tu berada dlm gred A! dan aku jumpa satu jenayah berada di hujung toilet ni! ni Leyla la ni! tak pa, sbb sehari dua ni dia mcm sakit..so di maafkan- leyla kdg2 ada masalah ingatan..kesian dia..- nanti tuan kau balik aku suruh sental toilet aku..)

rumah anak-anak ku juga bersepah!!


(alaa, biasalah kucing...x jadi mcm ni, x kucing la...)

dan hall aku??ni budak2 ni punya kerja ler..padan la semalam aku dgr gedebam gedebum.rupanya tak tidur, ni kerja korang heh???

(hehehe, suka hati jer salahkan kucing2 aku..tapi kapet tu sumpah bukan aku yg buat!)


juga dapur ku, yg tisu tu aku tau sapa nyer kerja..si Jasmeen la tu! dari haritu dia nak main.cisss!

(hurmmm, dapur bujang..apa kau kesah?)





so???macamana ni? orang gaji tak dak..nak suruh housemate, aku mana ada housemate? habislah mak mentua aku nampak nanti...

nak suruh diorang ni?


BAIK TAKYAH!!!LAGI BERKECAH YER LA...dah la sekor2 ni pemalas...

maka bermula la kisah seorang bujang trang tang tang mengemas rumah nya. bertemankan penyapu, vakum dan semangat yang kental..ia pun bermula..


orang bujang, jangan jadi malas. lelaki atau perempuan, sama jer. pernah dgr tak, bila kita biasa melakukan sesuatu perkara hingga berumur 30 tahun, maka ia akan berlanjutan hingga tua.. aku x nak jadi malas. tapi la kan, sepanjang aku hidup ni, member2 aku yg lelaki memang rajin dan kemas. rumah kami jadi mcm kena bom ni hanya berlaku bila sampai waktu exam atau kami ada projek yg dilakukan. dan jangan terkejut, aku pernah dua kali masuk blok pempuan (secra halal!!) dan keadaannya sungguh mengecewakan. terus rejek!

semua org tau aku ada lima org akak kan?dan bermakna aku ada lima org abg ipar. kelima2 org abg ipar aku ni ada satu tabiat yg aku puji --PEMBERSIH-- isshhh, seriously aku rasa segan bagi pihak akak2 aku.hehehe!punya la kemas. kalau aku g rumah diorang n tym tu abg2 ipar aku tgh mengemas, memang la..kalau tak disuruh tebang pokok, di suruh angkat lemari... so bagi aku tak wujud la perkataan lelaki=pengotor. kalau wujud, nescaya di masa hadapan bila dia berkeluarga, rumah dia pun mcm tu gak.

mengemas ni tak susah, sekejap jer. bila rumah kemas, kita jugak yg rasa gembira n tenang..


ok, stop membebel, meh kita tgk apa yg berlaku.






berseri-seri kan?hahaha!ni la nasib bujang kesepian..kena cepat kawin ni..hehehe!


dan kucing2 aku tu terus tidur kat atas bantal merah hitam aku..ish, kan bagus kalau aku leh sumpah diorang jadi org gaji...

*mak aku pesan "kau jgn nak main kucing jer anjut!kang tak belajar kang!" aku reply "alaaa, dari melayan pempuan baik layan kucing.hehehe!"

6 comments:

SeLipArjEpUnpUtiH said...

rumah baru ke jah?
bpe sebulan?hehe

biskott said...

nak tau?aku paaaling tak suka kemas rumah. hahaha.

aku cuma suka kemas loker aku je sbb aku tak suka loker aku serabut.

aku kena ada fokus dan mood yang betul, baru aku ada hati nak kemas-kemas ni. haha.

btw, rumah ko cantik laa.

anjut said...

pali- yup rumah baru, mahal 20 henget jer dari umah lama. tp bnyk kelebihan ler...nanti korang lagi 11 bulan baru leh pindah.

biskott- haha, kau kan mmg aneh seperti itu. btw, tu rumah sewa , bukan rumah betul...kalau betul kan bagus...hehehe!

hadi sprenteng said...

hg duduk sorg?besaq gila rumah...seribu kangkang kera dr aku

anjut said...

ni kau kata besar?kecik la ni bagi aku.hahaha!Jepun memang la, ramai rakyat dia menderita..

najwa said...

impressed!! sweet la rmh nih.. mcm rmh ank dara.. =)