Sunday, August 16, 2009

kalau la aku lelaki yang baik...

sudah tgk apa jadi kalau aku perempuan? ahh, sekarang ni, apa kata tengok kalau aku 'lelaki yang baik'. yer la, x kan aku nak tulis "kalau aku lelaki' pulak?

ermm.. ni susah sikit nak ckp...sbb bagi aku 'nobody's perfect but everyone can try to be one'...usaha tangga kejayaan.

ini antaranya kalau aku lelaki yg baik.

1) aku takkan cakap bergebang2 atau semangat gila2 sebab aku tau orang ramai akan menyampah. cth : seboleh2 mengatakan yg kucing aku tu adalah jelmaan harimau!

2) aku takkan memakai atau berpewatakan pelik2 dalam majlis untuk menjadi 'attention seeker' yg aku tau sebenarnya org akan mengata 'betapa poyo dan bahlul nyer dia itu...'

3) kalau aku power main bola, aku takkan memilih team mates aku - kalau ia berkenaan main biasa2 jer tiap petang. dan be cool kalau aku kalah harini coz i know that i'm the bigf winner tomorow! yakin giler...

4) x kan upload gambar berlambak2 dlm FB. x upload gambar ngn awek coz it's tooo poyo.atau paling bagus, aku takkan guna friendster atau FB.

5) x kan menulis blog yg merepek2. (mcm aku punya ni, masih banyak benda yg merepek yg harus aku hapuskan...)

6)takkan jadi separuh gila kalau nampak perempuan seksi. (hurmm..seksi tu apa?aku rasa aku dah lali dah kot...dekat sini secara jujurnya ramai yg mcm telanjang...)

7) x kan memaksa kaum wanita membuat itu dan ini serta mengamalkan demokrasi- tapi kat sini lain, kaum wanita memang mendominasi, dan aku sampai sekarang nak terajang2 mulut budak yg report kat lecturer aku dlu yg aku ni 'sangat dominan' dlm grup kami sampai lecturer2 tu benci gila dgn aku (attention, lecturers tu pun pempuan gak), padahal segala keputusan sebenarnya diorg yg putuskan. sexist!

8) merantau dan terus belajar selagi kudrat masih ada. jgn terperangkap bawah tempurung jer..

9) akan menjadi average joe. org nampak biasa2 jer, tapi ada kepakaran tersendiri. ceeewahhh!

10) jadi cool bila org kritik, dan tak mengamuk2 mcm org gila bila org lain tegur, sebaliknya ambil iktibar dari apa org katakan. if u r right n they r wrong, then who bothers what they said?
- credits to Aman n Lilo yg berjaya melatih aku jadi lebih cool!hehehe!

11) x menunjuk2 yg aku la "gudang ilmu, semua orang salah, aku sorang jer betul, semua org tak paham, aku sorang jer cerdik".

12) x menunjuk2 yg aku ni animal lover, supaya semua org tau yg aku ni penyayang jua...
weh, tapi aku rasa mmg semua org tau kot yg aku ni suka haiwan n budak kecik...

13) x memilih rakan berdasarkan rupa, warna dan kelebihan nyer. sebab aku percaya, aku boleh mendapat pelbagai manfaat dari rakan2 yg berbeza. dan paling aku tak suka, buat 'geng' yg disertai beberapa org tertentu jer (kita bukan lagi budak berumur 5 dan 6 tahun!). cuba jadi diri sendiri dan jgn terikut2 org...owh looser..

14) jadi berani! jangan pengecut mcm tak der telor! x berani buat tu buat ini, harapkan org lain start dulu. baik potong bawah tu bagi kat anjing...

15) x kan beriya2 mengkritik politik tanah air yg aku anggap memang tak leh harap. (paling parah bila aku asyik bertukar2 fahaman jer, like always...)

16) akan berusaha meningkatkan amalan aku. (owhh, quran kecik yg abg uda bg tu tertingal kat mesir..org mesir cepat la dtg!!!)

17) x kan bengang bila ada org cakap semua di atas tu pada aku. (sebab aku tau, itu la ciri2 lelaki idaman!)


itu semua adalah tertakluk dlm agenda "KALAU LA AKU NI LELAKI YANG BAIK!" haha!sekarang ni aku rasa tak cukup baik...ada jer salah aku...x pun org yg cari kesalahn aku...hehe.

3 comments:

Anonymous said...

salam...suka ati jer bc blog awk ni. email sy wan_zck@yahoo.com.
leh kita kawan.k

anjut said...

boleh, tapi x kenal la awak ni mcm mana..bukan memilih kawan, tapi kena berhati2 juga..huhu...

AZIZAN & HAFIZAH said...

jom lawati http://www.jombinabadan.com

dapatkan panduan badan tough sekarang