Tuesday, July 14, 2009

PEKIDA?

Pertubuhan kebajikan dan dakwah islamiah malaysia

(sebelum tu, kalau ada ahli PEKIDA yg pure, jgn terasa, sbb artikel ni ditujukan pada mereka yg guna nama persatuan ni, tapi peribadi tu mengecewakan, read between lines ok!)

sapa rakyat malaysia yg tak kenal persatuan ni?pada pandangan aku la, usaha nak meneruskan dakwah islamiah tu bagus, tapi kecewa dgn sebahagian ahli PEKIDA tu.

cuba renungkan slogan ahli2 PEKIDA ni,

lbih baik hidup tanpa musuh dan kawan... cuma satu y kIta dekat..ALLAH S.W.T "30 juzuk al-quran menjadi petunjuk,36 daerah bukti kekuasaan,7 petala langit,7 petala bumi menjadi saksi,merah menjadi kenderaanku,putih menjadi jalanku Alif Ba Ta///""biar bekokok si jalak lenteng, biar bedentum guruh dilangit,hamba wadah peggerak destinasi,salam hajat salam berkala,kini naga dahulu cacing,kini harimau dahulu kucing,ranting mana bukan ukuran,asal teguh tegal hati dlm kalimah lailahaillallah ""

macamana?apa pendapat anda?tapi....


"macamana nak berdakwah islam tapi anda sendiri TAK SEMBAHYANG?PEGANG JANTAN BETINA BUKAN MAHRAM(sebab tu aku lagi suka belai anjing dari pegang pempuan ikut nafsu...)?IKUT GIG SANA SINI?ALQURAN JARANG BACA!jangan suka-suka hati pakai2 nama Allah n alquran, niat tak halalkan cara!"


aku sakit hati bila tengok dekat facebook, friendster, mySpace, orang2 yg bangga2 guna logo n slogan PEKIDA, tapi sifatt peribadi tu jauhhhhhhhhhhh dari yg diperjuangkannya.kita masuk satu2 persatuan tu sebab nak perjuangkan satu2 fahaman persatuan tu, bukan sekadar bodoh dan tolol macam lembu, masuk sebab nak riak n menunjuk2.

weh orang MALAYSIA!berhenti jadi BODOH!cukup la!cukup la!umat akhir zaman ni...tak takut pada Allah ke?al quran dan Muhammad tu pendusta ke?nauzubillah!guna la akal fikiran..

kepada presiden PEKIDA, tolong la lucut atau 'basuh' ahli2 anda yg perangai mengalahkan orang zionist.

*hati lagi sakit, bila ada darah daging sendiri buat mcm ni..kalau betul dia ahli PEKIDA, kenapa perangai dia mcm tu?..bertaubat la...Allah maha Pengampun...

4 comments:

Dr. Anaziha said...

kadangkala ada juga manusia yang berdekatan dgn kita, ditujuankan Allah swt utk menguji kita. Contoh, anas ujian ibu bapa dia. Aku tak kisah pun kalau dia masuk pekida ke apa. Dgn harapan dia mendapat pengalaman (kalau pandai fikir la)utk hidup sebenar.Dah jenuh dinasihat, hingga tahap aku pun dimaki hamun. Jadi, aku buat keputusan biarlah dia dgn hidupnya mudahan Allah menyayangi kita sekeluarga sepertimana keluarga lain yang berjuang atas agamaNya. Adik-adik mana lah tau kalau abang kakaknya menangis.Mcm juga kita, manalah kita tau kadangkala perbuatan kita buat org tua mengalir air mata.

izraai said...

aku 110% sependapat dengan pandangan ko.. mereka inilah yang merosak nama NGO yang berjuang memertabatkan Agama Islam.. memang betul hanya segelintir di kalangan mereka.. tapi yang segelintir itulah yang banyak aku jumpa..

Sir Tauhid Alhaj said...

betul mezah,amalan itu bukan dinilai berapa banyak kita buat atau quantiti tetapi dari segi qualiti,atau senang cakap-keikhlisan nya.bukan mencari publisiti....

anjut said...

kalian- couldn't agree more!