Wednesday, December 3, 2008

Selamat Hari Lahir Puteri ku...

assalamualaikum...

untuk entry kali ini, di tujukan khas untuk seseorang yang aku kagumi.


SELAMAT HARI LAHIR!


kepada cik puan muda Mardziyah Mansor, yg mengenali diriku genap tiga tahun...yang menghormati dan memahami diri ini, dan menerima seadanya..apa lagi yg paling berharga bagi seorang lelaki?

dengan ucapan, semoga panjang umur dan panjang jodoh kita. semoga Tuhan sentiasa 'menyentuh' hati kita agar kita tidak lalai sehingga menduakan Dia...agar perkenalan kita ini bukan atas dasar nafsu... insya'allah...

sebuah lagu sebagai tanda penghormatan antara kita...agar di hayati dan ambil la pengajarannya...





“Barang siapa berkahwin berkehendak akan perempuan kerana hartanya, dan
kerana elok rupanya, nescaya diharamkan akan hartanya dan elok rupanya yakni
ditegahkan akan hartanya dan elok rupanya dan barang siapa yang berkahwin
akan dia kerana agamanya nescaya diberi rezeki oleh Allah s.w.t akan dia akan
hartanya dan elok rupanya.”
hadis nabi.







*dah dah,tak leh expose banyak2, biar la jadi rahsia kitorang. untuk gadis2 yg kat luar tu, jgn nangis2, aku masih kosong 3 lagi!cepatttt!!nak payung emas tak?hehehe!

10 comments:

whosenischaaa~ said...

semapt lagi nk promote diri...gatai tehhhhhh....
mmm...btw, sweet la....tapi bla pk ko yg buat, aku jd KELIRU.....;P..hahahahha
(bia betol mejah neh)

happy bday mardiyah~

anjut said...

ehh, gabra gila ko.x sampai lima minit aku pos benda ni ko dah berani hentam aku..hahaha!apa plak?aku tak pernah ckp benda bukan2 ngan dia, hubungan kami terpelihara.jumpa pun sekali jer sepanjang 3 tahun ni..hehehe!tu la, org yg menghormati aku, sampai nak bernafas depan org tu pun aku malu..

btw, ejaan salah yer, MARDZIYAH!

Nini Marini said...

uhh,
ayat tak sampai 5 minit tu macam kenal jek..=p
huhu, ni lagi sorang makhluk yg sungguh jujur dan audacieux,got one reader in my blog like that.

huhu,btw, nice new layout. terang sikit la mata ni nak bace.
pastu, tulisan jgn kecik sgt encik.mcm entry kat bawah ni.
pandai yea kamu nak cover kepanjangan entry tu dengan tulih kecik2.
huh,taktik budak sekolah!=)

no offense yea.
ala, mejah mane kecik2 ati kan.

semoga pnjang jodoh..cepat2la kawin..tak baik lama2..

nanti kalau saya datang besancon, tolong benarkan kucing2 tu tidur dengan saya yea!

aynaaygtibe2tadekejethenbaceblogorang~~ said...

ecece2 mejah..

cewah.cewah.


-tade keje kot-


*kemslm kt kawan ipar..
samat hari lahir..
(skema plak)


haha!~

anjut said...

nini-ececeh, saya dah jumpa ayat tu lama dulu dari awak tau tak?mmg ayat tu glamer.tak silap dlm buku Awang Murshid kot.hehehe!alaa, kalau sorok2 pun, org tau jugak...

ainaygtakderkerjatetibabacablog- ceewahhh apox!buat la blog, ko kan ada banyak gambar, leh share2 ngan kitorg.

Ateh Salim said...

Anak dara sapa tu Jut?

anjut said...

eh Pak Lang...jgn gitu..segan ni..merah padam dah muka..ayah n mak dah tau la.hehe, parents dia pun tau coz kami pernah jumpa kat sogo..anak dara org ler..apa ni paklang?x selesa la soalan tu..huhu..off record!

izzyzatt said...

aKU KAGUM!!!!!
hahah!!ini rupenye perempuan bertuah tu...kirim slam ye???
n selamat hari jadi juga.....

whosenischaaa~ said...

hahahah...mejah kantoi ngn pak lang....

anjut said...

izzy-huhu, merci bien.

nicha-sebok la ko.hehehe, pak lang aku baik.