Sunday, November 30, 2008

kepada Ijat yg dah tak berapa rungsing

ini adalah tag yg diberi oleh Ijat yg runsing (mmg dia selalu runsing jer aku tgk, bercerai ngan bini la, belajar malas la, apa la, itu la.). dia ada bg dua tag, tp takkan aku nak jwb dua2. utk tak kecilkan hati dia yg dah buat 'jemputan' tu, aku pun jawap la.

1. What is the relationship of you and him/her?
senior and junior (so?repect sket eh, kang kena ragging ngan aku)

2. Your 5 impressions towards him/her.

1. gentleman
2. metrosexual
3. beriman
4. beramal
5. berilmu (have no ideas bout him, an ordinary guy who has potential to be extraordinary..kot.if he realizes that)

3. The most memorable things he/she had done for you.

ermm, tak ingat ler coz jarang jumpa. one thing is, he attended all ceremonies which were me as the MC (except the one in Carcossa n Concorde). that's why he said that he suprised with my talent of bercakap in different languages.hahaha!

4. The most memorable things he/she have said to you?

"mejah, ko tak balik umah ke?"- ni kot ayat dia?coz selalu dia nampak aku balik umah ujung minggu.


5. If he/she become your lover, you will…

mintak simpang malaikat!mungkin ukhwah kerana saudara seagama, itu yer la kot. u learnt about it guys, the importance of ukhuwah.


6. If he/she become your enemy, you will…

don't bother. who cares?tp tak bagus bermusuh2 ni.

7. If he/she become your lover, he/she has to improve on his/her

no idea. as sahibatul ukhwah (kalau la), dia kena jadi kuat, jgn lembik2. n terus pandang ke depan n ignore what peeps say bout u.(semangat ni!)

8. If he/she become your enemy, the reason is

ntah, tak der pasal.

9. The most desirable thing to do on him/her is?

check his family background coz he resembles my cousin.in many way. tp kalo sepupu aku, mesti aku kenal.

10. The overall impression of him/her is…

A nice friend with high tempered, sensitive, loves to say [fu**,ba** and omgwtfbbq]hahaha...(just wrote back what u described May Ching, sama jer kan korang?sweet couple tough!)

11. How do you think the people around you will feel about you?

tak masuk periuk. tak kesah pun.i'am who i'am.

12. The character of you for yourself is?

semua org dah tau kan?wat pe nak tulis blik?

13. On contrary, the character you hate of yourself is?

berhati lembut (kdg2 bawak binasa kat diri sendiri), kdg2 hot temper gak (saper suruh cari pasal?)

14. The most ideal person that you wanna be is?

Ahmad Deedaat atau Sultan Alauddin Riayat Syah(aku mengkagumi mereka), tapi tak mungkin..banyak yg kena dibaiki...(i mean it)

15. For the people who likes you, say something about them.

do like me, but don't lick me ok?that's forbidden!hahaha!terima kasih ler, uhibukum ilal Allah.

16. Ten people to tag: (x semestinya korang kena jawap kan?terutama yg number dua tu...kalo dia jawap, mmg aku sanggup jalan kaki dari France ke Mesia)


1. Hafizah sinin!
2.Mahathir Muhammad
3.my mummy Tazzy!
4.Adam (ambik balik!)
5. kak Marini dan lembu2 kegemaran nya (dia kata dia suka lembu)
6.acap muklas
7.kak Adibah
8.Perth (dia layan ke benda2 mcm ni?)
9.Esah Ros
10.Tarmijie neutron

17. who is no. 2 having a relationship with?

nak cakap ke?kang kena tangkap...ngan Siti Asma (jgn ckp kuat2, nanti kena tahan ISA, bukan Asmaniza tau!)

18. Is no. 3 a male or a female?

female la!dah mak tiri aku!

19. If no. 7 and no. 10 were together, would it be a good thing?

when in the earth?aku akan sponsor majlis kahwin diorg!bagus la wat masjid...

20. How about no. 5 and 8?
ehhh... kesinambungan soalan no.19 ke?apa punya soalan...mesti Nini malu, dia dah nak kahwin ler. yg si perth tu tak der lg kot (ada, tp jual mahal, mahal ler sgt...)

21. What is no. 1 studying about?
ntah apa benda ko wat kat Amerika tu?mcm enjin2 ler kot..no idea, aku tak reti nak sebut.

22. Is no. 4 single?

ko dah ada calon bini kan Adam?

23. Say something about no. 6

Acap?cool jer mamat nih (ceewah, kembang kempis idung ko yg sedia ada kembang tu)

ok. siap dah!hehehe!benda ni wat main2 jer, coz asyik study jer, penat kepala aku...so, rileks2 jer baca ok, jgn nak amik hati plak.jgn marah2, nanti kena jual!

10 comments:

Hafizah Sinin said...

ahaha first lagi kene tu. nnt la ye kalau yaruki menyinggah. hihi

iDzruLezZ said...

hohoho...
bgus2..
aku bace post ko yg ni smbil tersenyum lebar...hahahaha...
lg2 yg kat 5 impresion tuh..
huhu..tenkiu2..
Xp..

anjut said...

pizah-mcm bebudak jer kan layan benda2 ni.hehehe!


ijat-elehh, aku tipu jer tu..

iDzruLezZ said...

Hahahaha...
kojaq n0oo~

Jessica said...

mjah!!! moi et ce garcon ne sommes pas un couple!!! et c'est pas sweet langsung!!! wahahahhaa.. comment se passe a besancon?? mesti banyak neige!! wahh.. nak maen neige....... je suis entrain de faire la dicteeee niiii... on doit resumer le enregistrement!!!! ahahaha..

Jessica said...

ha lagi satu nak tanye.. a besancon les gens pratiquent le velib ou pas??

anjut said...

velib?ke velo?ermm, sini ada velocite, search kat internet.tp kalo kat besac ni, ramai guna keta kecik2 la au nom de l'environement.

Jessica said...

velib [velo-liberte].. erm.. abis ade route pour les utilisateurs de velos?? erm.. ritu ade search, tapi die ckp paris baru start, nanti akan start dkt besancon.. tpi tah blenye article tuh..

anjut said...

ada la, ermm..kalo benda2 velo ni, dia guna piste cyclabe. dkt semua jln kat perancis ni mmg ada laluan piste cyclabe tu.

biskott said...

wah?betol ke ko siyes nak sponsor?
hahaha