Monday, November 17, 2008

aku seorang Adam...

tag ini ditujukan khas kepada encik ADAM. kebetulan aku mmg tak der kelas harini, so..layan je la...


Name :
Hamzah
Sisters : 5
Brothers : 4- berderet2 adik beradik, mcm anak itik!
Shoe size : 42 3/4
Height : 175 cm
Where do you live : Besançon, France.
Have you ever been on a plane :pernah ler, x kan aku berenang sampai sini? Photobucket
Swam in the ocean : semua penjuru kat malaysia aku penah berenang
Fallen asleep at school : kadang2, pastu nak tunjuk cerdik bangun2 terus jwp soalan cikgu, padahal blurr... Photobucket

Broken someone’s heart : ramai, kena wat satu entry kalo nak list kan.aku kan jahat?hehehe!tau pun!
Fell off your chair : dulu la, masa tak reti duk diam dlm kelas
Sat by the phone all night waiting for someone to call : x de faedah.
Saved e-mails :ermm, depends, kalo email pasal agama2 aku takut nak delete, kang dosa (yer ke?)
What is your room like :mcm bilik pempuan..malu aku tgk..bersih sgt...
What’s right beside you: apa yg ada kat tepi2 korang?
What is the last thing you ate : tom yum ayam..cicah ngan roti..aku tak der periuk nasi... Photobucket
Chicken pox : masa kecik
Sore throat : jarang tp kalo kena, aku sakit hati coz susah nak bercakap...
Stitches : kat kaki tu, implant besi..cerdik sgt, kaki bangku main bola..
Do you Believe in love at first sight : susah sket.
Like picnics : suka ler.
Who was/were…The last person you danced with : saper huh?tak kot. Photobucket
Last made you smile : selalu tersenyum..ngan org giler pun aku leh tersenyum..huhu!
You last yelled at :kak piah!


Today did you…
Talk to someone you like : cakap kat tepon ngan mak, ngan mardziyah kat YM jer..
Get sick :tak la.alhamdulillah sehat jer..
Talk to an ex : yg mana satu?hari ni tak kot.kenangan silam..ahh, bencinya..lupakan...huhuhu!
Miss someone : ramai. tp susah la aku ni jarang rindu org..kalo rindu sekejap jer..


Who do you really hate:saper lagi?korang la!hahaha!kalo aku tak suka, aku akan cakap terus, sampai dia tau kenapa aku tak suka dia, then bleh jer jadi kawan pas tu.. saper yg terasa sgt, lantak pi la..
Do you like your hand-writing : hahaha!mesti budak2 ni gelak kalo aku kata yer!coz dah diiktiraf sampai international tulisan aku buruk!mcm la tulisan ko CHANTEKKK sangat?
Are your toe nails painted : tu oghe tino jaa..
Whose bed other than yours would you rather sleep in: sesaper jer, janji tilam tu kena ikut piawai aku n cadar aku nak seratus peratus kapas.clear?
What color shirt are you wearing now : grey n brown.
Are you a friendly person :memang aku friendly pun. aku tak suka cari musuh. tapi kerap je benci org.hahaha!
Do you have any pets : ada, si Jenab.
Do you sleep with the TV on : nope
What are you doing right now : merongeng..dgr lagu melayu jiwang2..
Can you handle the truth : aku lagi suka org ckp betul, walaupun sakit kan hati.
Are you closer to your mother or father : mak kot. ayah garang..tatut nyer caye...
Do you eat healthy :wajib!
Do you still have pictures of you & your ex : x der, x minat gambar2 mcm tu..kalo ngan teman tapi mesra ramai la!hahaha!
If you’re having a bad day, who are you most likely to go to : Allah jua..
Are you loud or quiet most of the time : Loud. very very loud... x kira di mana sahaja. walaupun di library..
Are you confident :ermm, 70% kot Photobucket


5 things I was doing 10 years ago
-jadi penolong ketua pengawas sebelum ditabal menjadi ketua
-main hoki- tapi ayah tak bagi..curi2 jugak!
-suka g umah atuk.diatas bukit Pelangi yg permai..coz leh tgk babi hutan n kera dihutan disusukan anak dirumah mati kelaparan...alamak, dah merepek dah ni....
-suka bela binatang!ada itik, ayam, arnab, kura2, kucing n hampir2 bela kambing, oh yer, ada juga burung terkukur!
-ada kawan baik..masa tu kecik jer.. ada Kamel, azfar, Farhana, Fadleena, pastu main kat padang ngan Along cucu Usop kaya tu..best nyer zaman dulu...warna warni...


5 things I would do if I were a billionaire
-sewa satu kapal terbang nak angkut satu family g ronda2 satu dunia
-bina rumah ladang..siap ngan bangsal kuda..
-kawen lebih dari satu (ouchhhh!jangan la cubit!sakit la...)hehehe!
-buat rumah anak yatim (dari kecik teringin buat ni)
-sedekah la. coz masa aku kecik, aku dikelilingi org kaya yg pemurah..diorang nak mati pun mudah...kalo mencari kekayaan, sampai bebila tak kaya, kalo mencari kehidupan, kita akan belajar banyak perkara...

5 of my bad habits
-makan benda merepek2
-buat lawak, tapi ketawa sendiri dulu sebelum org lain ketawakan.
-cepat rimas ngan org
-x suka org bau busuk
-suka melawan cakap

5 places I’ve lived/living
-Ayer Hitam, Batu Pahat, johor
-Kajang, Selangor
-Pongsu seribu (tapi selalu balik Kulim), Penang
-Key Ell (selalu balik Puchong)
-Besancon, France


5 people I tag (tapi aku malu nak bgtau diorg yg diorg kena jawap soalan ni coz diorg tu pegawai2!jiwa remaja nyer kurang sket..hahaha!)

-kak teh!
-Pak lang -aku dah giler kot?huhu!
-kak long!
-Nicha al-Kuda (ha, yg ni boleh)
-Shah (padan muka ko!)

7 comments:

amel said...

ni shi wo de hao pengyou, hamzah...

anjut said...

hah?penyu?tak paham la...huhu..

amel said...

hampeh! ni la pe yang aku rasa mase baca entry perang-cis! ko..

maksud die... anjut, ko la member baik den.

Humaira' said...

sewa satu kapal terbang nak angkut satu family g ronda2 satu dunia
---->thank you...ni jawapan yg pernah k tam bg kat cikgu masa oral test form 5....ternganga mulut cikgu tu~ hahaha...

anjut said...

amel-owh, yer ke?hahhaha!mekasih mamelo!


kaktam-insya'allah...tu kalo jd jutawan ler...

Simon Malik said...

jika ko adalah aku? hmm.. aku tak boleh bayang la wei.. XD

anjut said...

hahaha!mesti 'adam' versi aku tu sgt hebat!hahahaha!;P