Sunday, October 12, 2008

kisah seorang Anjut yang terlampau...

salam sejahtera,

tajuk tu gimik jer, x der unsur seks langsung yea, kalo ada, maksudnya ia sudah ditoko tambah oleh org yg dengki kat aku.


hujung minggu ini adalah minggu yg paling busy dlm hidup aku kat sini (x der tidur di tengah hari), org perancis kata le weekend tres vivant.hehehe, mesti la ada sebab nye tu...walaupun aku ada 3 hari hujung minggu coz kelas isnin aku tunda hari rabu, tp tetap tak mencukupi coz banyak benda nak di buat.

ok, jumaat malam sabtu tu, ada besday party si Nani wat tuk Papa dia.
tapi, spoil la aku..dah le dtg lewat, sekali musnahkan majlis tu...dia nak wat suprise kat bapak dia, tapi aku org 1st yg wish kat bapak dia, siap bg gambar raya kat sini ngan ucapan sekali..masa tu satu rumah aman tu mcm nak cekik aku..hehehe!nasib baik Nani cool jer, kalo aku dalah dia, aku dah amik parang dah...

tapi apa2 pun aku wish kat Uncle Muis, happy 59th besday, mudah2an diberkati Tuhan dan maju jaya...


Nani n abah dia... apa la ko ni nani, bg la ucapan sket..ni stakat buatkan kek jer...




hari sabtu pulak...


aku g hantar cikgu aku kak Nadege kat stesen ketapi Viotte.. tren dia pukul 9, tapi makcik ni dtg pukul 8.58 pagi!punya la kitorang tunggu dari kul 8 pagi...saper kata org perancis tepati waktu?diorang tu menipu jer....aku selalu kena kat bank, pejabat post, diorang ni mmg hampeh dari segi time management...MALAYSIA BOLEH!

tapi pasal kami hormat kat Kak Na, sbb tu hantar gak...kalo dia tak tekan2 kat IPBA dulu, xder nyer leh sampai sini...dia akan sambung kontrak di Malaysia, tapi di Alliance Francaise Kl...

adieu a jamais!

lambaian terakhir!



tengah hari tu, aku gegas2 g umah Kuku, si Nari (kawan korea kitorang) dtg umah... dia nak masakan masakan korea. ok la, untung aku tak yah masak. cuma pasni, kuku bgtau heh brapa hinggit keluar.

masakan diorang hampir sama mcm kita punya, so, x der la lidah ni x leh makan...tp sayang, aku kena cepat2 coz petang tu aku nak g Chateaufarine, ikut Hadi n Amir...


Nari- bermaksud bunga lili dalam bahasa korea.


ni tgh masak nasi goreng korea.


bokkumbap (nasi goreng) dan Dubujeon (pancake)



dekat Chateaufarine, kami makan kat Quick..hehehe, Hadi belanja! yahoooo!makan long fish...dia ni mcm fastfood gak le.so, leh makan ikan jer.kat sini, kalo tunjuk student kad, boleh dpt 2 burger. masa nak duduk tu, ada mamat nak bg aku burger, nampak sgt muka aku ni muka mesken, sampai ada org nak bg makanan...aku islam la, mana leh makan ayam tak sembelih...so burger tu diorang buang je la kot...

masa kat Quick, jumpa kawan2 aman si Christope ngan awek korea dia, si Swan.hahhhhh, ada benda pelik berlaku selepas itu.


dari chateaufarine, aku bergegas ke rumah aman coz dia nak g dinner kat umah kawan dia. so, aku pun ikut la, saper tak nak makan free?nak tau kat umah saper?kat rumah si CHRISTOPE ngan SWAN tu la!!! malu nyer aku!aku pun satu, cepat lupa nama org...

masa jumpa si Christope tu, tergelak besar kitorang!coz baru jumpa kat Quick!hahaha!tak pe, dia pun kantoi coz dah melantak dulu!hehehe!

so, kami pun g umah dia, dia g panggil awek dia Swan kat tingkat atas (rumah mereka studio gak, tp diorang tak cohabitation, bagus)..masa jumpa swan, 4sure la aku jadi makin malu..hehe, minah ni tersenyum2!hahaha!dah ler nama mcm spesis itik itu.

owh, makanan korea lagi, kali ni makan daging salai...sebelum makan tu, diorang dah bgtau benda tu halal, coz ada banyak kedai daging halal (nampak tak, jika anda islam, org tau mcmana nak hormat anda, tp kita?) dan mereka pun tak keluarkan wain. Hadir sama 2 org kawan Swan dari korea, lupa aku nama diorang.


Christope (mat saleh tu) n Swan (pempuan korea seksi n comel tu) yg lain tak yah kenal la, ni masa jamuan hari raya haritu..

sambil makan tu, kami berjenaka2 jugak.seronok makan ramai2 mcm ni, walaupun ada 3 bangsa berbeza, tapi kami enjoy...banyak yg aku belajar malam tu...kesian Swan, penat dia masak, sekali baru semua org gembira tunggu daging yg last sekali masak, dia tertepis tempat grill tu, so menjunam la semua daging tu kat atas lantai (kat rumah diorang pakai kasut, so kotor ler, kalo kat umah aku, amik basuh balik pastu letak je atas api, mampus gak kuman tu)..




ssam jang (daging salai)- daging perap, dimakan bersama cendawan bakar dan sambal dia (lebih kurang mcm sambal belacan la). cara makan?amik sekeping daun salad, letak nasi melekit kat atas dia, amik sepotong daging n letak sambal dia, bungkus n ko masuk kan sekali ngap, pastu kunyah macam kunyah sireh, baik2 jangan sampai tercekik!

ada jugak hidangan pai labu n tart coklat(mcm tart gulun nenas tu, tp isi dia coklat).

wah, memang korea habis la aku semalam...dari makan tengah hari, sampai dinner makanan korea. kecuali burger kat Quick tu jer makanan org amerika.

hari ini?

hehehe, pagi2 lagi dah cadang nak main bola (utk saper yg tak tau pasal aku ni, aku ni kalo duduk tepi bangku, x der beza nyer pun. lepas patah kaki masa form 3 tu (pasal bola gak) aku memang jarang main, masa kta matrik sekali dua jer n masa kat Ipba tak pernah langsung!so ini satu idea giler!) jadi dengan kasut futsal yg abang aku si Aan tu bagi, aku pun terus ke padang dekat ngan umah kitorang.mula2 hadi, amir n aku jer, tunggu si Gowhere, pastu Faiz pastu si Mat n Ayie pulak..memang nak kena diorang ni, aku pulak yg lebih semangat!

ok, ada sorang mamat dari Peru tu ajak main samer (korang mesti kenal Raul kan?muka dia mcm tu, pastu badan gemok sket macam Ronaldo-jgn kata tak kenal pulak, malu kat aku kang nanti!). dia masa tu tgh main ngan student dari China n beberapa budak perancis...mengeletar la jugak aku!tak pasal2 terus masuk liga antarabangsa!ok, 9 on 9!2 budak perancis masuk team malaysia, ok SERANGGGGGGGGGGGGG!!!!!hehehe, so aku rasa aku ni tak der la loser sangat, frekuensi dpt bola tu kerap jer..hehehe!(lagi sekali puji diri sendiri!)pertahan yg menarik dari aku, gowhere n cik mat!ayie, hadi, faiz n sorang bdk french tu selaku striker, menjalankan tugas dgn sepenuh jiwa, manakala keeper import dari perancis itu telah dirasuah hingga terbolos2 gol tu!
tapi sakit hati gak,coz kalo dah main tu tak tgk jam, dari kul 11 sampai 1.30 main bola!x leh jadi ni...baru berangan nak jadi matsaleh kat sini, dah kulit aku jadi lagi negro...ok, cukup seronok walaupun team Malaysia tewas 4-2 (goalies-faiz n hadi) di tangan warga asing!hehehe, biasa la tu.. tapi jgn risau, sesi membalas dendam telah pun ditetapkan, satu lagi perlawan hidup dan mati (tapi tak tau tarikh n masa lagi), bersedialah korang!maksud nyer lepas ni memang kena selalu turun main bola la, coz kitorang pun dah wat perjanjian ngan team Turki n Azerbaijan!hehehe!tak kalah!kawan2 kat malaysia doa kan la yer kejayaan kitorang tu.

sekarang badan aku memang sangat lenguh, x mcm haritu, kitorang jogging 30 minit non stop (sini sedap bersukan coz cuaca dia ok), lepas joging terus g kelas, tp x rasa penat pun.tp kali ni aku memang rasa semua sendi aku tercabut...tu pun aku rehat 20 minit masa tgh2 main tu... budak yg dah sebulan tak main pun sengal, apa lagi la ngan aku yg 5 tahun tak main ni?anjut, tu deviens vraimentx1000 fou!

begitu la kisar hidup aku yg terlampau pada minggu ini. esok cuti lagi, aku dah tetapkan nak bwk budak2 ni g pasar pagi, pastu aku nak settle kan masalah allocation familialle aku, pastu nak hantar dobi pastu mati!...banyak betul kena buat...

7 comments:

biskott said...

isyh3..
terlampau betol..
ngeh3

anjut said...

hehee, x seterlampau tart nenas ko kan?

Anonymous said...

wah!!!
mcm x percaya mejah main bole..huhuhu

biskott said...

owh?
terlampaukah tart nenas aku?
walaupon terlampau,tetap menjadi pujaan ramai (bajet).
hahaha...

anjut said...

oh, saper ka yg anonymous tu?weh, kalo nak tau, aku ni lagi power dari cristiano ronaldo,hahaha!tolol!

dibah, sedap sgt ke tart ko tu?meh aku rasa.

biskott said...

ntahlah..
mereka bilang sedap.tapi aku tak tawlah kot2 nak sedapkan hati aku ke ape.haha..

yg aku taw, aku punye tart senang masuk mulut.hehe..

tapi dah habislah mejah..
aku buat sikit je pon..
tapi kalau nak resipi, aku buleh bagi..ngeh3

*aku pon t'tanye2 siapakah si anonymous itu..haha..

anjut said...

aku tau dah saper..org yg memburu ku...dia selalu mencari kecuaian aku..hehehe!siap la ko!