Wednesday, September 10, 2008

makanan orang bujang

ini adalah roti telur gaya 'le pain aux oeufs d'anjut le beau'. guess the meaning..aku wat timee si faiz n amir bertandang.actually aku tak tau nak bg makan apa,mlm tu sejuk sgt n lapar sgt serta pening sangat.hahaha!


yg ni pulak adalah gabungan amerika, melayu n perancis. jadilah entree 'amermelancis'. yg ada serunding kat atas tu adalah sayur 'ratatouille' yg dimasak ngan keju, sos dia aku tak tau nak buat,so guna sos cili sini jer la. yg kecik2 macam bantal busuk tu sosej ayam turki.masa aku makan ni, si marc n ayie ckp 'kurik sgt makan gitu,semua nak gaya2!'.well,it's me!


yg ni ayam goreng berempah,si ayie yg buat.hahaa!boleh la rasanya,belajar slow2.tp hiasan tu import kepakaran chef jawa peranakan ayer hitam yg buat.nampak sedap kan?


ini pulak bukan makanan.tapi saper ni?hantu ka?jembalang ka?otromen ka?atau majistret ka?ini adalah dot dot dan dot(cuba teka,saper betul,aku bg french kiss!)!dia dtg pas terawikh nak check bilik aku.pastu aku pun tunjuk la salami ayam belanda yg belum masak.makhluk ni ajar aku makan mentah2!n dia mmg makan mentah2...adoi la....tak leh tahan perut aku.dia kata sedap,tapi bg aku,kena masak jugak!jgn marah eh,ko tak bg letak gmbr ni,tp aku letak jugak.




itu sebahagian masakan kami.sebenarnya kami ikut turutan memasak. aku dah buat kari n sup ayam.marc pulak specialist dlm masak sayur.yg ayie, dia semakin mahir memasak. (tiga org je lelaki,nak wat camana..).projek aku yg seterusnya adalah nasi dagang. sementelah menjadi org dagang kat negara org ni,boleh gak wat tema2 kurit2.may b esok kot...Fadly n kak Maya, bersedia yer utk mengecahkan dapur!hehe.utk semua, 'bon appetite!' tp lepas berbuka la...hehe


“Hai rasul-rasul, makanlah dari makanan yang baik-baik, dan kerjakanlah amal yang saleh” (Qs. Al-Mukminun:51).

2 comments:

HizRyanz Roslee said...

Whoaaaa.... Sedapnyer...
Makin kreatif ek korg...
Tym kat M'sia dulu x pernah nmpak Marc n Pear msk...
tetiba dorg masak???? Unbelievable...

Weh, Marc n Pear pose x???

anjut said...

eh,diorang bleh masak la.cuma diorang bkn jenis mcm aku,menunjuk2 skill.haha!