Monday, September 15, 2008

kurangkan kontrovesi,tingkatkan prestasi!caiyok!

wakaka!

dah tengelam timbul otak aku nak tulis apa. don't worry, this post is classified as 'U'.

baik la, hari ni kita tak perlu menikam2 org lagi,walaupun tidak,tp ada yg perasan (manusia,biasalah...kalau poodle, dah lama aku cukur bulu dia).

aku nak bercerita pasal kelas baru aku ni. hari ni dah start kelas.aku masuk group 2nd.tp utk kelas 'semiologie' td,kami disatukan semula.bersamalah beberapa pelajar asing yg lain.

tp semua org pelik,coz ada banyak sgt 'Hamzah,Mejah @ Anjut' kat dlm kelas tu.kenapa?trengjengjeng!!!

tumpuan kita pada hari ini adalah kepada saudara Sanad dari Kuwait dan saudara Alhajaj dari Libya.

saudara Sanad seorang yg peramah n rajin tulang.french dia pun bleh tahan.rambut panjang2 sket n kerinting sederhana. typical org arab la, kenal Amr Diyab tak?buruk sket la dari dia,n pendek dari aku (nota kaki-aku lg hensem dari Amr Diyab). tp bau mulut dia busuk sket la,tak per puasa kot,nanti kat akhirat bau kasturi la tu.


Alhajaj pula org nyer brutal sket n peramah jugak (kadang2 tu over). kiar mmg cool guy from mars la ni.mesti ramai yg kenal lead guitarist SOAD si Daron Malakian tu kan?-Nora Malikiaman bekas cekgu french aku kat smap dulu,takder kaitan pun-..french dia mmg berhabuk.mmg power rangers sket la.



Hamzah pulak mcm jaguh kampong lembah pantai jer rupanya...aku ingat kat sini leh la jadi pelajar terbaik.dulu kat IPBA semua org kenal aku ni kat kelas tak leh senyap mulut,mesti jer ada idea2 bernas yg aku keutarakan.

sekali td dlm kelas,aku terkubur n tengelam...sedalam dasar jurang mariana aku ditengelamkan oleh mamat dua ekor ni.masing2 nak tunjuk bagus!walamak wei,kecil diri patik ni...budak2 len terkikik2 ketawa tengok aku ditindas."eh mejah,nampok mu kecik jaa sebelah dio oghe!"Alhajaj jd tablemate aku, n Sanad selang dua org sebelah aku,antara dia n alhajaj ada lg sorang pencabar perempuan,kitorang pangil Beyonce!pun samer gak nak tunjuk bagus. jd patik pacal yg hina ini hanya dipandang sebelah taik mata jer la.

semiologi ni kita belajar nak nilai sesuatu perkara melalui sudut berbeza.kami diberi gambar hutan ditebang.aku kena discuss dgn si Alhajaj ni.oh!melampau la,dia sedap2 korek idung,amik pen aku plak tu,pastu nak amik point aku!penat aku terjerit2 kat madame tu,sekali dia cakap balik point yg sama dgn suara lagi kuat,dia yg dpt nama.apa ni?lembu punya susu,musang dpt nama!(tp aku bukan lembu la)..

sekali sampai la berita baik,alHajaj kena tukar kelas hari khamis,so kurang satu saingan, mula2 dia taknak gak.menyemak jer..yg si Sanad ni plak,degil taknak tukar hari Kamis. kena wat mcm tu coz kelas tu ramai sgt.budak2 malaysia mmg takder pilihan,kami kena amik harini jugak coz kamis bertindih dgn kelas lain.

jadi begitulah hari pertama yg berlalu dgn penuh cabaran. macamana aku nak tingkatkan prestasi kalau ada jer kerbau yg menghalang jalan?kita berdoa je la yerk.satu aku puji diorang ni,budak (dah umur lebih 23 sbnrnya) berdua ni mmg la mcm tu perangai dia,mereka pun macam aku,nak jadi yg terbaik...tp diorang ni sudi menolong dlm pelajaran n tak sombong.persaingan sihat tu org kata.bagus2!

esok,apa pulak yg berlaku ek?x sabar aku nak tunggu esok...

"Tuntut la ilmu dari buaian ke liang lahad!- kenapa perlu menjadi kaca andai diri sehebat intan?berusaha sedaya upaya,andai esok kiamat pun,semai la benih yg ada di tangan"

4 comments:

Da beginning of da reveal starts here... said...

Haha gudluck r blaja kat sane

anjut said...

owh,mestilah aku bljr sunguh2.hehe.thanks nway.

biskott said...

ffuiyooh.
gitaris SOAD tuu.
heheh

Pame 26 said...

Mejah2,mmg sebijik la muke dorg kn.hahaha.dlm kls mmg aku ayik terbyg pos ko ni je.nk gelak lebey2 aku takot kene halau dr kls.aku tahan2 jerla