Wednesday, September 17, 2008

diciptakan makhluk itu agar sentiasa berkasih-kasihan.

aku tgh merayau2 kat satu group perguruan kat dlm frenster.
sekali terjumpa ler pernyataan2 ni.
rasa lawak yer jugak,rasa tak patut yer gak.lojik pun ada.bercampur baur.

ia mengenai pandangan perempuan terhadap lelaki yg hensem n yg tak hensem..nasib baik aku kelompok yg tgh2 (kira sedap mata memandang jer, x der la nsem sgt,tp ok la..wakakaka!!!).

ok kita layan..zastttttttt!!!



kalau lelaki handsome pendiam

kamu akan cakap:: woow, cool giler...

kalau lelaki tak handsome pendiam

kamu akan cakap: eh perasan bagus...

kalau lelaki handsome berbuat jahat

kamu akan kata: nobody's perfect

kalau lelaki tak handsome berbuat jahat

kamu akan cakap: memang.... muka pun macam pecah rumah!

kalau lelaki handsome menolong kamu yg diganggu

kamu akan cakap: wah.. machonya.. macam hero filem!

kalau lelaki tak handsome menolong kamu yang diganggu

kamu akan kata: entah2 kawan dia...

kalau lelaki handsome dapat gf jambu

kamu akan kata: sepadan sangat...

kalau lelaki tak handsome dapat gf jambu

kamu akan kata: mesti kena bomoh budak tuh!

kalau lelaki handsome ditinggal kekasih

kamu akan kata: jangan sedih, kan saya ada..

kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih

kamu akan kata:...(terdiam, tapi telunjuknya

meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok saja luarannya)...

kalau lelaki handsome penyayang binatang

kamu akan cakap: perasaannya halus...penuh kasih sayang

kalau lelaki tak handsome penyayang binatang

kamu akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi...( ni yg paling lawak sekali!!!)


kalau lelaki handsome bawa BMW

kamu akan cakap: matching... hebat luar dalam

kalau lelaki tak handsome bawa BMW

kamu akan cakap: bang, bosnya mana?...

kalau lelaki handsome menuang air ke gelas kamu

kamu akan cakap:ini barulah lelaki gentlemen

kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas kamu

kamu akan cakap: naluri pembantu, memang begitu....


kalau lelaki handsome hantar mesej kat kamu
cepat2 dibalas..

kalau lelaki xhandsome dia akan ckp buang masa je layan
Btul x???


tapi tak semua perempuan mcm tu...zaman sekarang manusia makin bijak membuat pertimbangan dlm mencari jodoh...so, kehenseman or kecantikan itu adalah perkara yg subjektif,banyak jawapan yg boleh diberi..



"Dan diantara tanda-tanda kekuasaan-Nya adalah Dia menciptakan untukmu isteri-isteri dari jenismu sendiri , supaya kamu cenderung dan merasa tenteram kepadanya , dan dijadikan-Nya diantara kamu rasa kasih sayang .Sesungguhnya pada yang demikian itu benar- benar terdapat tanda-tanda bagi kaum yang berfikir (Ar Rum ayat 21) "

7 comments:

biskott said...

rupa asal sedap mata memandang sudeyhh. yg penting hati budi.

Hafizah Sinin said...

wah wah fizah si adik kecil.cheit

anjut said...

betol tu beskot,kdg2 manusia ni tipu jer yg diorg pandang hati,nak taknak,harta n rupa pun counted gak...tp jgn la terlampau memilih..

fizah,ko tu kecik jer,sbb tu pangkat adik jer!

biskott said...

fizah chumeyllah.

asyraf said...

hahaha...nsb baik ak gologn tgh2...
klu idak kesian ak...huhuu

anjut said...

ko lg comel dibah oii!hahaha!
acap,perasan gak ko ni ek?hahaha!takper..dibenarkan..

hadi sprenteng said...

weh..jgn buli apizah dowh..die klas marikh dlu..hak3