Saturday, September 6, 2008

bila daku jatuh cinta lagi...

salam

satu...


aku tau,masa korang baca post ni,ada yg akan ckp,'ha,budak ni mesti nak cerita kat France..hahaha!!poyo jerk'..dan org nyer tentu la OTAI n PERTH coz kami pernah ckp pasal ni kat IPBA dulu..'mejah,mesti ko poyo kan nanti,kat blog tu letak gmbr banyak2.'..haha,apa aku peduli...blog aku...


ok la, terlebih dahulu,aku ingin ucapkan terima kasih kepada rakan2 yg sudi dtg ke KLIA..3 sepetember 2008,aku takkan lupa tarikh tu. besar betul makna persahabatan bagi korang ek?bayangkan,waktu puasa, hujan lebat,bus IPBA yg penuh sesak, ada yg naik motor (ngeri gila aku fikir,kalau la...)n mereka tunggu sampai la kami hilang kat check in dlm tu.-jadi siapa yg boleh bagitahu aku,ada tak aku peluang untuk lupakan diorang?tak de kan?- baik betul.mak n bapak aku pun tak dpt nak hantar haritu.yg ada,kakteh n family, kak ijah n husband, kaktam n friends n Mak Sg Balang sbgai ganti mak aku tym tu. in fact,parents aku tak berapa sehat,n bg diorang takde paper pun,coz mcm hantar g asrama je.yes mum,i'll return to malaysia.






rakan2 dari PISMP, bahaya la naik motor hujan2...nasib baik semua selamat...lps ni tak leh makan nasi goreng mat zul..






rakan-rakan dari TESL.thank u my potatoes for the card.


dua...

hati berdebar-debar masa naik tren ke balai berlepas tu..ada org buat lawak 'mejah,kitakan punya tiket kapal terbang,tapi kenapa naik tren je,sampai ke ni?'..hehe!lawak la...aku nak terguling2,nasib baik berpakaian formal,control sket....

dlm flight,rasa sejuk sgt.keistimewaan diberikan pada group kami coz student malaysia.pramugara n pramugari kat sana baik giler,asyik tanya je kitorang nak apa.takut sgt kitorang mati kat dlm tu.lama...13jam 45 minit...boleh pergi mid valley 10 kali tu!alhamdulillah,semua selamat...




di tempat penantian untuk check in seterusnya..(asmahan,aqmarina,kuku n sasi)..suka la tu dpt naik percuma.berbaloi jadi gila 2 taun setengah kat IpBA dulu kan?


aku pun nak jugak gambar,ni asyik aku je yg tangkap gmbr org...hehee..nampak tak pramugari belakang tu?seksi n baik...bleh buat awek angkat ni.


tiga...


dah sampai pun kat CHARLES de GAulle.masa tu kul 6.08 pagi kat sana.kami sahur kat flight,masa tu kat azerbaijan, so kena ikut waktu sana..bayangkan puasa 20 jam?korang tahan?aku tak tahan...kempis perut aku..

dekat sini,dilarang ckp english sama sekali...apa yg korang diluar sana tu (yg tak reti ckp perancis la!) boleh buat,tanya je dlm bahasa melayu,SERIOUS!baru dia orang akan tolong.n mayb after that u can start the conversation with english. tapi,org Paris sombong2 sket.mcm org2 kat bandar besar Malaysia la,ntah apa yg busy sgt sampai susah sgt nak minta tolong.tapi tak pe,kalo korang cerdik mcm aku,boleh je idup!hahahaharrrrunnn!!!



dari imigresen ke ruang legar airport




seronok nyer sekor2!(cantik kan gambar ni?pandai tak aku amik)


Malaysia embassy in Paris


si Aina n Aqmarina ni tak betol sket,mayb cuaca sejuk yg merencatkan otak utk berfungsi dgn baik?hehehe.lawak jer la apok n anok..


empat...


dari airport ke Besancon,naik bus yg disewa khas.cantik bus tu.siap ada cafe lg.lama perjalanan,dlm 6 jam.tapi aku tak tidor pun coz tgk ladang2 kat kiri kanan..sgt cantik..subhanallah..mmg sempurna kejadian Tuhan.-aku tak percaya dunia ni syurga org kafir semata,kita pun leh buat persekitaran kita jadi cantik kalau kita tau jaga..


piah yg terindu2 kampung halaman...kelantan darul naim..



lima...



tibalah kami di studio.cantik kawasan ni.nama tempat ni Planoise.ramai org arab n asia kat sini.masjid pun ada tiga (yg terdekat la)..pengalaman berbuka puasa kat masjid besar n solat jumaat di masjid turki,mmg tak leh lupa.tapi tempat ni ramai bela anjing.bukan anjing kurap mcm kat taman perumahan Sri sentosa tu...yg kecik2 mcm anak patung n yg besar2 mcm rimau!tapi sekor2 dah terlatih,korang leh main jilat2 ngan anjing ni walaupun dia lagi besar dari ko (sebenarnya kalo binatang ni melintas tepi aku,aku tutup mata je,so kalau dia gigit tak de la aku namapak!)

setiap sorang diberi sebuah studio (bukan studio rakaman n lukisan!).luas,cantik n MAHAL (kalo ko convert duit tu).biasalah,aku mmg suka duduk tempat mahal2 ni.bilik air aku pun leh wat tidor kalau ada org dtg tumpang.


aku tak dpt bawa org2 yg aku sayang,tapi aku bwk kenangan mereka bersama,walaupun agak malu mengusung benda2 ni kehulu kehilir dari malaysia ke France!besar sgt kad tu!


Dr Z memasak di studio sya (belakang dia).hari ni mkn nasi bukhara a la Dr Z.



enam...


ok,tibalah untuk shopping n sewaktu dengannya!kat sini semmua benda brand ternama.kuali aku paling murah jenama 'tefal', yg kalo ko beli kat malaysia harga dia rm250 sebijik.

outing ke bandar dia mmg best, bandar ni tersenarai sebagai khazanah UNESCO (ada 14 je bandar UNESCO,tp yg dua lagi dah out coz bnyk sgt ubah suai kat bandar tu)..masa jalan2 kat sini,ko akan rasa berjalan kat atas pentas peragaan.semua org nak nampak cantik n pelik.kalau diorang tu islam,mesti banyak dosa terkumpul coz seksi.ada jugak pengemis kat sini,mereka bela anjing yg besar2 (kalau nak tau,pengemis n anjing dia pun dpt elaun kat sini,lebih kurang rm1500,baik korang jadi pengemis kat sini!).


empat jejaka kacak menanti bus utk shopping (ko ingat pempuan je shopping?)


baju tu menampakkan lagi kegemukan aku.tu baju faiz,aku nyer aku simpan coz glamor sgt,nanti kalau ada majlis pakai trench coat baru aku pakai.


ni gereja apa ntah nama dia.


ni kira mcm starhill la..



terakhir...

ok la.sket2 dulu...aku ada tiga tahun lg kat sini (kalau pass exam la,mudah-mudahan)..tapi apa yg aku nak ckp,Malaysia,tanah air ku yg berdaulat,masyarakatnya,suasananya, n segala-galanya adalah yg terbaik pernah aku tengok (tgk2 gambar n cerita dlm intenet ngan ensiklopedia la)..at least korang kat sana cebok pakai air mutlak,kat sini pakai tisu jer..kesat pastu dah...


tapi tak pela,aku ni cepat selesa ngan tempat baru.coz i'm not complicated. aku jenis yg bersyukur je coz masih dpt bernafas...sebab itu org kata 'aku mudah jatuh cinta', n kali ni aku jatuh cinta lagi,dgn sebuah tempat yg bernama BESANCON...

-fin-

17 comments:

biskott said...

wah,wah..

fizahsinin said...

haa.. selamat jugak ko sampai kt peranchis tu. hv fun + g luck la study. necktie merah gitu. lol

anjut said...

haha!memang la,akuntakkan benarkan org lain overshadow aku.tu neck tie pierre cardin ori,org bg,member la.sebenarnya baju aku semua tu sponsor.biasalah,mskin..

Pame Finess 26 said...

hou2.takder muke aku pon..sobs

anjut said...

really?ada la.semua org ada kan?tak perasan la pame.mayb later.dun worry.

fadly E.n.S.3.M said...

owh..nak bersedih jugak xde pic aku..huhu =p

btw nice pics..chantek pic aimi n pic aina n ina tu..n aku ske pic y aku tgkp mase korang ngah jalan2 tu..kamera mahal kan =| hehe

amel said...

assalamualaikum~

Ramadhan Kareem~
selamat belajar..
elok2 kat tempat orang...
jgn lupekan aku yek~

anjut said...

fadly-eh,apa plak kaitan mahal?aku rasa lg murah dari diorg.hehe, x perlu mahal2,yg penting kita tau guna kan?aku ada bnyk gambar ko,x tau nak upload yg mana..

kamel-ok kamel,thank u.i'allah akan ku pegang amanat mu itu..

hadi sprenteng said...

ko xpuase mejah..ya Allah..lembik gile kwn aku

anjut said...

eleh,macam la ko tu poser penuh.dah le kat jepun tu susah ada daging halal,sure ko pernah termakan b*** kan?

HizRyanz Roslee said...

Huhu... Ktorg sume wish Gud Luck kat korg...
Nak Nasi Goreng Madzul??? nnt aku pos...haha

anjut said...

pos jgn tak pos!aku dakwa ko kat akhirat nanti!

HizRyanz Roslee said...

Marc n Mejah...
Thanx sbb view... sedey woo lama lg nak jumpe kowg, pastue dah x leh dgr marc lebong dah...aku pon windu dgr laser mejah... korg take care... jgn laser sgt tau mejah...Insyallah klu sempat aku update r citer barur ktorg...
Huhu... klu ade dwet lebey nnt ler aku pos... hahaha...:p

Papepown.... G21 krm slm kat korg sumer...

anjut said...

wa'alikumusalamwarahmatullahiwabarakatuh..

asyraf said...

kim salam kat pear ngan lebong...
srh bdk2 tue pose...
hang pon sama...huhuhuuhu
mtk kat lebong,email ke???

anjut said...

ok.insya'allah.dun worry,b hepi,makan spageti,tepi lori,berhati2,nanti masuk dlm kuali,terus masuk pusat serenti,meniti niti di kali,sambil minum itik serati.apa merepek pagi2 ni???????

goodeda1122 said...

自慰套,真愛密碼,
自慰套,自慰器,自慰套,情趣,充氣娃娃,
性感丁字褲,AV,按摩棒,電動按摩棒,情趣按摩棒,
角色扮演,角色扮演服,吊帶襪,丁字褲,飛機杯,

按摩棒,變頻跳蛋,跳蛋,無線跳蛋,G點,
潤滑液,SM,情趣內衣,內衣,性感內衣,情趣用品,情趣,