Wednesday, August 27, 2008

bertawaf keliling utara...

salam..sebenarnya aku nak tulis pasal trip aku ke utara.dari kulim,bagan serai n ke tronoh...tapi kaktam aku ni lembap la...dia tak upload gambar2 tu lg...

ke kulim coz aku tersesat,actly aku ikut kaklong aku.aku minta dia hantar ke bgn serai dari puchong,tp dia suro aku duk sana jap..sambil tu sambut besday baby hannah yg pertama..sedap plak kek high fibre cheesecake tu...pastu esok nyer abg uda amik aku n bwk ke bgn serai...ke bgn serai coz aku nak jumpa kucing2 parsi kesayangan ku..casper n ladybirth..ye la,pasni tak jumpa dah..pastu ke tronoh coz graduation day kaktam n laki dier kat UTP.sambil tu bleh jumpe Kiman,kawan aku kat matrik dulu,kalau aku labu,dia la labi... (hehe!bongok nyer kiman,dia tak sedar rumah dia dkt belakang je homestay aku..mlm tu aku tido umah dier.)

rasa tak sedap plak nak menulis,sejuk sesangat...dari pukul 3 tadi hujan lebat...

ok la..tgk jer gmbr2 bwh ni...(tgkp pakai nset aku)


kita mula dari Puchong...

sedih nyer kena tinggalkan chibi n abg dia (babang)...aku sempat ikut kakteh hantar babang g jumpa physiotherapist kat hosp UPM..tapi yg aku pelik nyer si chibi yg over main kat pusat tu...
Chibi kena denda ngan mama dia (kena pakai kain batik seharian) coz selalu kotorkan seluar dgn makanan..

babang yg semakin sihat!

kita ke kulim...
ika n bella nak tunjukkan bilik baru dia...mana sempat nak suruh pak anjut dia ni cat kan..asyik pink jer...padan la korang tergedik2...aiman plak tunjukkan koleksi kereta dia yg ke berapa juta ntah...fanatik betol budak ni ngan kereta lumba.si hannah,asyik tersenyum je coz pakcik dia yg baik ni ada kat umah..hehehe!

happy besday baby hannah!


aiman yg tak reti duduk diam...

bella n ika...

seterusnya kita ke bagan serai...

akhirnya,berjumpa la dgn 'kucing2 parsi' aku ni...rasa tak puas picit2 diorang ni.

lady birth n uncle dia yg comel gak mcm dia..

casper n ...saper tu?buruk nyer muka aku!!!!!!!!!!!

seterusnyer kita ke tronoh...

kaktam ni memang la...aku minta dia upload gmbr pakai jubah tu,tp dia lambat sgt...diorang masuk buletin UTP (pasangan suami isteri menerima ijazah bersama!dah le masing2 besar budak darjah 3 jer...kecik,,)..asyik berkepit jer...rimas aku tengok..kalau si syahidan dah lama kena ngan aku!hahaha!tak pe,pasni si kaktam kat KLCC n laki dia kat gebeng...kepit la puas2!

kaktam n her husband..

jumpa kiman,seperti biasa,dia menyudahkan kerja dia tym suntuk2.tak tido2 dia.aku lepas tgh gangstarz (thank God!one nation emcees menang!!!!) terus nak mabuk.bantai tido jer la...
kiman mengong...



itu je la ceritanya untuk minggu lepas...thank u..

Wednesday, August 20, 2008

sebab2 aku tak nak jadi doktor...

salam sejahtera saya ucapkan kepada pengerusi majlis,barisan panel hakim dan rerakan...(giler apa ni?)

ok...

untuk cerita pada hari ini,aku akan ceritakan kenapa aku bersyukur jadi cekgu n bukan doktor..

sebenarnya aku baru terpikir benda ni coz semalam aku wat medical check up kat pusat kesihatan UPM.in fact,aku nak jd doktor gak masa kecik dulu,tapi dah bengap sangat kimia n math,jd la cekgu..tp x pe,tu cerita lama..

aku g sana d hantar oleh abg ipar aku si encik rossi marcello.mula2 tu aku ingat free coz aku ada bwk GL from BPG.sekali kena bayar jugak.89 henget!lesap duit aku.dulu aku wat kat swasta RM160,kira memang betul2 half government n half swasta la ni....

dah daftar tu,dia suruh aku g timbang berat.kat kaunter tu tak de org.moden sgt penimbang dier,nasib bek aku ni tak kampong sgt.hurmmm...gemok gak aku...pastu terus ke bilik number 8 iaitu Dr Latinah.(kat otak aku dah terbayang doktor seksi mcm rosalinda tu,coz nama dia latinah...sekali ustazah umi ketom la pulakkk!, x per,selamat iman aku...)

doktor tu ckp aku kena check urine kat counter 34 dulu,pastu wat x ray kat counter 36...eiiii...bengap betol sepital ni,cakap je la derek wat benda2 tu dulu,x de la aku buang masa tnjuk muka kat doktor tu dulu.

masa nak amik sample urine tu or air kencing dlm bahasa latin,aku terlupa mcmana nak amik.kena masukkan adik aku dlm benda tu ke atau kencing kat dlm gayung dulu baru pindah ke bekas tu...hmmm..keputusannya,rahsiaaa laa!!!kang lucah plak...ok,aku bwk sample tu kat counter tu balik.semua perempuan kat sinun..aku nak sepak je muka nurse tu coz dia ckp kuat2 'dah kencing dah bang?'..giler,jaga la sket reputasi aku.

pastu aku wat x ray plak kat counter 36.x der org kat situ,tetiba masuk customer len,pompuan...nama dia farah wahida,tu pun aku tau lps ushar nama dia kat borang dier..sekali mamat x ray tu suro si farah ni masuk dulu.mana aci!!'cik farah,awak dulu yer..sila buka baju dan tangalkan segala perhiasan.buka coli dan tukar baju kat belakang"..HUHH???EROTIK NYER!sekali dia jempot aku masuk plak...teragak2 aku.takkan nak masuk sekali?nanti nampak la gunung daik bercabang dua...oooo,rupanya si cik farah tu pakai baju khas dier...selamat...apa plak,x der rezeki la aku!

pastu aku g la balik jumpa dr latinah tu..ehhh..aku tak buat ujian tekanan darah n mata lagi..kena kuar balik ke counter yg aku timbang berat td..sekali ada nurse tu bising2 'kenapa abang pergi jumpa doktor dulu?len kali g sini dulu..."suara dia melenting2 manja,tapi hodoh..meluat aku.'dah td saya g sini kosong je tak der orang,pastu doktor tu panggil!'..terdiam nurse bengong tu.td aku g takder org,ni baru ada.

ok...KEPUTUSANNYA!!!

kencing aku ada gula.n aku di syaki ada kencing manis.manis ke?x pernah aku jilat air kencing tu..n bacaan tekanan darah aku tu tinggi 148/68.tinggi ke?pastu aku overweight! hahaha!tolol betol!BMI aku 27.berat 79.9 tolak berat taik 3 kilo n berat besi kat kaki aku, sekilo n berat baju n seluar aku serta hanset n wallet aku yg takde duit ni sekilo...ok,sepatut nyer BMI aku 25 which is ideal. n tinggi 174,rendah plak aku rasa,mcmana nak jd model iklan spender ni?

nasihat doktor,aku wat ujian blood pressure lagi,jd normal.108/60..n sepatut nyer aku kena wat blood test harini..hehehe..saya takut jarum!!!lg pun nanti aku balik umah abg uda,leh wat nagn bini die,lg moden n tak sakit!pastu aku kena turunkan berat badan sebanyak 7 kilo..

susah la,doktor tu mengong,dia pun tak berapa sehat aku tgk,rasanya BMI dia 30 kot.aku nyer kencing ada gula coz tadi aku tersarapan,sepatutnyer puasa n aku balun 2 pinggan nasi goreng,4 ketul sosej,n dua kole air milo.yg menambah kandungan gula n garam dlm badan aku.pastu ist check blood pressure td tinggi coz aku rasa marah ngan nurse tu yg tetiba melenting...kesimpulannya,aku sehat!!yahooooooooooooo!!!n med check up aku lolos!!!

itu la sebab aku syukur tak jd doc.coz aku tau nanti ada pesakit yg tak leh terima hakikat mcm aku ni yg akan ckp bukan2 kat doktor tu.n aku tak perlu jumpa org sakit tiap hari dimana boleh efek psikologi aku.hehehe!hakikatnyer,mmg aku tak dpt jd doc coz kat matrik aku bengap!!kehkehkeh!

Dalam kerendahan hati ada ketinggian budi.
Dalam kemiskinan harta ada
kekayaan jiwa.
Dalam kesempitan hidup ada kekuasaan ilmu.

Saturday, August 16, 2008

no comments....

sorry guys, u can't leave a comment on my two previous posts.me don't know the reason.maybe there's something wrong with the system.hahaha.sorry again,people start wondering.x per.friendster kan ader.bgg la komen banyak maner korang nak.ok?on va essayer l'autre fois de debrouiller a ce probleme.au revoir!

updates...

akhirnya,berjaya jugak menempuh kelas2 di IPBA.hehehe...waktu yang penuh bermakna untuk aku.

petang jumaat tu sempat la aku melawat smap kajang.sekolah ku yang tercinta.terima kasih Ja'are yg baik budiman menghantar dan mengambil aku (kalo ko baca ni,mesti ko kembang semangkok!).ramai cekgu yang dah balik.sempat berborak dengan cekgu normah, Lin,Rosma,Yanti,Suzy,Arbain,Rahim,Che Som n teacher ke sayangan aku miss Sophia!

updates!smap kajang updates! hurmmm, x banyak berubah pun.melainkan cekgu2 tu rindu ngan budak2 batch aku.hehehe (terutama aku la!masuk bakul angkat sendiri).kenapa ntah,diorang kata batch 2004 yg paling gemilang n rapat ngan semua guru.yer ke?ke nak bodek aku ni?result paling gempak pun masa tu.heh?they never told me that b4!selain tu,ada 29 pelajar dari thailand yg menuntut kat Smap.program tajaan KPM.diorang ni akan belajar sampai habis form 5 kat sini.salut la kat ustazah che som tu,dia yg kena jd mak angkat bebudak ni coz dia sorang je yg bleh cakap thai.jgn terkejut,ustazah ni pun pandai ckp korea!hehehe.jumpa anak angkat dia erni dah besar.lawa betul!

ok,dah lebih sejam aku kat sana,tibala aku nak balik.Ja'are hantar smpai komuter kajang.seperti biasa la,public transport,benda yg aku penah tulis dulu jadi balik kt dlm komuter tu!wehhhhhhh!!!pakai la deodorant! stoking aku lagi wangi dari ketiak manusia2 ni!

sampai umah kakteh je rasa sunyi je,rupanya bibik dia balik indon mengejut.aku dah tau,tp ingatkan memain je yg mak dia dah nak nazak.tepaksa la aku jd bibik.nasib bek bebudak ni baik.tp aku suka sebenarnya,coz aku leh masak ape je yg aku nak,kalo ada dia kat dapur,susah aku nak gerak.nanti kang dia tanya banyak soalan...

sebenarnya aku nak balik johor.tp mak n ayah aku kata tak yah coz diorg dtg sini nanti.kaktam nak konvo,kaklong pun nak mai sini.hurmmmm...ramai yg nak dtg sini.diorang tak dpt hntr aku g klia nanti.aku pun tak kesah.takut nyusahkan diorg je kena amik cuti.so yg akan hantar aku hanyalah kakteh,abg teh,kak ijah n pak roci.

berdebar2 aku nak jumpa mak n ayah aku ni.bukannyer ape,aku takut sedih je..yer la...cuba ko bayangkan,ayah dah umur lebih 72,mak plak dah 60 berapa ntah,lupa aku.tp diorang dah sgt tua la.padahal diorang tak kesah pun,cuma aku sajer je nak wat konon2 manja la.sebab tu aku selalu malas balik johor.nanti la.1st ramadhan aku nak balik kejap sana.

aku sebenarnya teringin sgt nak jumpa adik aku si wawan tu.kesian dgn dia.misteri sket budak ni.tp x pela,remaja!kurit!aku dulu x teringin pun jd remaja (remaja ni lah yg org selalu anggap kita perlu melakukan perkara2 bodoh sbb kita takkan dpt balik waktu remaja ni.bodoh nyer anggapan!)baik aku berlatih perang...

sekarang ni aku tgh cuba habiskan buku 'don't be sad' kurniaan mahfuz.seronok gak buku tu.rasa sejuk je hati baca...terisi la sket rohani aku..

ok la...nanti aku tulis lg k..salam...


"Manusia itu umpama musafir yg sedang dlm perjalanan jauh,,, berhenti ia disepohon pokok yg rendang (yaitu dunia) lalu lalai dan leka ia berehat disitu (perkara2 didunia),, sehingga dia melupakan tujuan asalnya (menuju ke akhirat yg kekal abadi),,"

Thursday, August 14, 2008

seronok nyer g zoo!!!


organizer: ((mat Peet) he's a pilot, (Fizah) she's an engineer, but both need a teacher (me)to guide them...


Danial,Syahir,Hadi,Mejah (aku),Mat peet,Fizah,Maini,Nazira

Mari kita pergi zoo,ramai2 dah tentu, memang seronok apabila di situ !

Hehehe !best nyer g zoo !

Pada hari selasa 12 hb yg lepas,saya pergi ke zoo Negara.sebenarnya idea ni wujud masa our first date at Mid valley. the three of us,fizah,mat peet n aku la..sebenarnya,susah kami semua nak jumpa coz masing2 dah ada komitmen sendiri. selalu propose kat group frenster,tp asyik tak jd jer,so,kami pon wat secara underground.memang pelik bila org2 dewasa pergi ke zoo.aku pun ponteng kelas terakhir masa hari selasa tu semata2 nak realisasikan impian ni.

i arrived at jelatek at 12.30 n mat peet fetched me there. ada dlm keta tu skali 3 org anak dara (Fizah,Maini n Azira)hehee! kat sana ada Hadi,Syahir n Danial..tgk la gambar2 ni!



Hadi,yg berambut jepun tapi bermuka jawa dan berperangai mengalahkan monyet di zoo ni..

gambar diatas ketika tgk animal show!ramai giler org arab.n hanya kami yg paham malay!(of course la!)tgk singa laut tu cerdik nyer.bertasbih n bertahmid je aku lihat keajaiban yg Tuhan cipta.ceeewahh!



Mat peet,melambai ke arah tenuk...tiga dara pingitan,mengurat seladang yg berbadan gagah!

ini ketika kami tgh kelaparan.n marrybrown di zoo sudah bankrap!nak mati jer aku rasa..laporrrr.rasa nak sembelih jer unta kat zoo tu wat kebab.kat tangan aku tu,air mcm sparkling juice.hadi bwk dari jepon!(nak kabor!)



ku mencari kuda belang yg bertompok2.mustahil wujud!

bau taik2 binatang yg menyusuk hidung!


kami puas!!!dan hadi pun puas merogol kerbau yg terdapat disini!

semua dah penat.....



itu je la...memang best tahap cipan kuasa dewa sangkakala!kami janji nak wat perjumpaan seterusnya di pulau Bali.but b4 that, we went to ampang to indulgence ourselves with the best Ikan Pari Asam Pedas in the town.memang sedap pun.lg sedap coz hadi yg belanja!!!hehehe.pastu kami g masjid wilayah tuk semayang asar sblm hantar fizah ke rumah dia.
masih menanti outing2 yg seterusnya dgn member2 yg lain.insya'allah...

'bertemu berpisah, ada rahmat dan kasihnya'

Thursday, August 7, 2008

i'm woody woodpecker!

x der kaitan pun tajuk tu ngan topik harini...


bengong tol...saper?ntah..org ramai la.

ok,

ada cerita menarik harini sebenarnya.pasal mentor aku yg paling kitorang sayangi,tapi sakit jiwa kalo berurusan dgn dia.meh aku cerita sket pasal dia.-aku panggil dia kak Hola,seorang anak dara berumur 48 tahun.berbangsa cina.suka pakai skirt seksi,auwwwww!dia chubby2 n suka bercakap.tiap hari dia akan berusaha memecah rekod sendiri bercakap tanpa henti.bon courage madame!hahaha!aku tak pernah terbayang muka dia dlm keadaan dia senyap.dia tetap kelihatan berckap,walaupun dlm gambar,tapi dia baik hati.suka belanja orang-ok,dah dapat gambaran pasal kak hola aku ni?

cerita dia macam ni,tinggal 4 orang je lg budak kelas aku yg belum siap visa dia pasal gambar x ikut spesifikasi.Ayie,Marc,Ainaa n Salwawe...diorang dah bg 2 gambar baru masa minggu lepas.tapi td kak hola masuk kelas,dia bising2...

'kamu tau tak gambar kamu berempat hilang?macamana nI?bg balik saya dua keping gambar lagi!"terjerit2 kak hola.

kesian la aku tgk bebudak 4 org ni.terpinga2.secara logiknya,diorang tak boleh disalahkan coz diorang dah bg gmbr tu dulu, n mentor aku yg bg hilang..pening pala...cuma masalah nyer,diorang sedang berurusan dgn kak Ho Lalalala!hahaha!padan muka korang.

aku pun nak menyebok gak.

"sebenarnya gambr tu kat mana?"

"saya dah letak dlm sampul surat di office.tapi saya cari td x der.saya yakin ada tikus yg dah makan n mungkin dia gigit n bawak envelope tu merata2" yakin nyer muka nyonya ni..ketawa terbahak2 aku..agak bodoh la alasannya.kalo aku,ckp je la mungkin makcik tukang sapu dah buang.

sekali yg pelik nyer,dia tak rasa bersalah langsung.dipaksa jugak bebudak ni amik gambar yg baki tinggal kat asrama.bengang la diorang.aku pun tlong ayie cari kat meja kak hola ni balik.memang tak jumpa.si Ayie ni plak satu,kalo org kata dua gambr,dia amik dua jer.sekor2 macam pak pandir.hehehe!

kak hola pun dah fed up tunggu,dia kata dia nak gerak ke embassy.dia ugut si ayie,kalo tak bg jugak gmbr baru,takkan ada visa untuk dia.nasib baik jumpa gak sekeping gmbr dia kat beg.selamat...eishhhh.sakit plak hati aku tgk siuasi ni.

kak Hola kami mmg mcm tu.penah semalam,kami mls nak belajar.tgh bincang2 tu,tetiba tetukar topik."madame,apa nak beli ek tuk g sana.kita sampai autumn kan?".dia pun cerita.blablablabla.pastu kitorang pun sambung lg..kalo winter pakai apa?dia pun cerita blablabla..pastu spring?pastu summer?dia teruskan bercerita mcm naik sheikh!blablabla.sekali dah sampai summer,bebudak ni ulang balik..winter macamana plak?sambung lagi la dia bercerita...pastu winter,spring,summer...pastu ulang lagi..aku rasa dah cukup tiga kali pusing cuaca berubah,tapi dia layannnnnnnnnnnnnnnnn jerrrrrrrrr...hahahaha!aku dah terketawa.jahat betol kitorang,tapi nak wat camana..ni jelah masa nak bergurau ngan dia..sekali dia tersedar dari 'histeria'..."owh pandai yer kamu semua!membazir waktu suruh saya bercerita!sekarang dah nak balik!".

miss hola!mesti kami rindu nak dengar bebelan mu!hahahaha!


"guru yg bagus,adalah guru yg memberi kesan kepada anak muridnyer"

Monday, August 4, 2008

the tokens of love...

This morning i was peeping trough the admin's window for a parcel.it was written in the list.."kepada Hamzah bin Hamsan, dari Mardziyah Mansor"...yes, the bundle was for me. after signed on the book,i ran to my class...curious to know what's inside..

'it's actually 'cher mon amour' la darling...hehehe..nway,ur french is getting better!good attempt!'

let me see: a white t-shirt "hall Bali" obviously she bought it there, a baju batik-hurmmmm m really resemble a 'wali songo', ice lemon tea sachets-hahahha!!!funny!, a beautiful and lovely card and a very handsome 'portefeuille' or wallet 'Bonia-a symbol of Italian elegance!'...banyak sangat la...owh,jimat duit sekali post jer..hehehe!thank you very much darling...

ok,enough for the stuffs...

it's not the stuffs make me feel like a prince charming (but m really love them) .it's her effort to show her love.ok,we start with a very simple statement "Mejah is a boy who will make a girl thinks twice or trice to declare her love"- a lousy,talkative,make friends with anybody including drug addicts n drag queen, crazy,hot temper,may be a looser n etc..it's clear enough rite?to be honest, i have a lot of girlfriends.-please refer to an oxford dictionary to understand the meaning of 'girlfriend' -n I've already fell in love for many many many many times since i knew the phrase 'i love u' (need calculator for that!).but they r only a few chapters of my 'cinta monyet'-like u guyz said...

but,this lady(can we call her that?) is really a bright blue sky for me,a bouquet of red roses n a gentle white dove. she makes me realize the meaning of 'l.o.v.e'... a very strong chemistry between us make this relation goes smooth...but nothing i can say, 'jodoh kat tangan Tuhan'. just a hope that this will last forever.insya'allah...

'aku malu nak cakap aku cinta kan orang,tapi aku senang bilang pada semua,aku sayang kalian...dia muncul acapkali dlm tidur istikharah aku.walaupun aku selalu mahu curang, tiupan angin cinta dia lebih kuat menghalang.cuma diri aku yg jarang menghargai kewujudan dia dlm sekeping hati ini...'

(i feel lil bit 'kurit' whenever i read this post!ngeh ngeh ngeh!!!)

'

tralalalala!saper sakit naik atas!!!

hurmmm...

aku dah beli external tu.160g 4 only rm185.c'est bon non?kalo biasa2,mau nyer rm220...tapi nak pegi ke pc fair tu jela mcm nak g Mekkah tym musim haji!kali ini,Abol menjadi teman aku meneruskan misi...

masa nak naik tren tu,bajet siket jer org.skali....tren sampai macam tin sardin cap ayam brand...nak tak nak,sumbat jugak la,jihad harus diteruskan!tapi yg x best nyer...

1) ada manusia2 yg berketiak busuk ni x paham2..hello!!!!!ni dah lebih abad ke-20!murah je deodorant tu,save duit rokok 2 hari pun dah boleh beli!x salah ketiak busuk,tapi tolong la hormat org len.boleh?

2)ada jugak yg muka mcm dah buat phd,tapi tak reti nak sabar.aku yg terkepit2 kat dlm tren tu.pentingkan diri sendiri betul...

3)kaum wanita plak,menyalahgunakan status wanita diorang.berapi kali la aku dpt seat kosong,tapi mesti ada je org perempuan yg buat muka,tepaksa la aku bg...tak tau kaki aku nak patah balik berdiri dekat 40minit...x pe.pahala...

sampai la kat klcc...1st tym yg kitorang buat,melantak la..penuh giler KFC haritu...tepaksa la tunggu tempat kosong lagi...yg aku pelik,ada la org2 kita ni yg dah habis makan,tapi duduk lama2 bersembang.padahal dah terang lagi bersuluh ramai org tak der table.x belajar sivik langsung....

masuk la kami ke PC fair tu...ramai betul org.purata aku menapak, setapak per 2 saat...dan aku bengang coz ramai yg dpt beg percuma.cantik2!ada yg mcm nak meniaga balik beg tu pun ada.sampai berbelas2 diambilnyer,tapi haram satu barang pun tak beli.sajer je menyemak kat situ.aku ni yg beli barang,dpt guna plastik bungkus char kuey teow jer..last2 aku ckap je kuat2 masa tgh menapak nak balik tu 'org malaysia memang,kalo benda2 free ni suka amik banyak2!'..lantak la saper yg dengar tu.duli apa aku.realiti....

tapi tak la semua org tu jahat..org malaysia tetap bagus didepan mata aku.bercampur2 antara kaum.walaupun kalo dikatakan perkara 153 dlm perlembagaan,kaum melayu dpt keistimewaan (maksudnyer,kalo betul2 perkara 153 tu dijalankan,aku leh g klcc dlm masa 20 minit je,coz privilege to malay.x yah beratur n etc...hehehe!)kita tetap membentuk satu komuniti yg berbilang bangsa dan harmoni.kat klcc tu baru aku sedar, 'Malaysia is truly Asia!'!yahooo!!!

Saturday, August 2, 2008

lubababdup!

blurp...blurp...blurp...

bunyi apa tu?teka r.....salah...bunyi aku telan air liur basi aku..hahaha!

hari ni aku rancang nak g pc fair kt klcc.since there's nobody around,me have to go alone.in fact,semalam ramai je bdk g,aku mls nak kuar smalam coz cuaca panas nak mampos,boleh kojol aku kalo keluar.dah le penat BTN x abis lagi.(sekarang jiwa melayu aku dah menebal!jaga2 penjajah!trengjengjeng!!!)

aku nak beli external.nak sumbat movie bebanyak.sambil tu bleh ushar2 DSLR.target nikkon.hehehe....tapi duit tak cukup....

dah la..aku nak sambung tidor....zzzzzzzzz......